niedziela, 29 stycznia 2012

Pizza z rukolą i prosciutto


Pizza z rukolą i prosciutto

Składniki


  • mąka pszenna, około 1 1/2 szklanki
  • drożdże suszone, 4g
  • rukola, okolo 1 szklanka
  • prosciutto, 4 plasterki
  • set mozzarella, 1 szklanka
  • pomidory świeże, 3 sztuki
  • parmezan, 
  • sol, pieprz, 

Opis przygotowania


                   



czas przygotowania: 
1. Polowe pomidorów posiekać. Drożdże przygotować wg przepisu na opakowaniu. Następnie  połączyć z maka i woda wyrobić ciasto. Uformować małe kulki wielkości jabłka i pozostawić do wyrośnięcia. Następnie z kulek uformować pizze i obłożyć polowa pomidorów, mozzarelli i prosciutto. Doprawić i włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. około 260 st C na okolo 10 min. Gotowa pizze obłożyć reszta prosciutto, mozzarella, pomidorami i rukola. Posypać płatkami parmezanu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz