niedziela, 15 stycznia 2012

Sałatka z krewetkami w płatkach kwiatów


Składniki:

  • Mix sałat
  • Miód
  • Musztarda
  • Granat
  • 6 sztuk szarych krewetek
  • Suszone kwiaty
  • Oliwa z oliwek

Przygotowanie sosu winegret:

Połącz 1 łyżeczkę miodu z 1 łyżeczką musztardy. Dodaj odrobinę oliwy z oliwek. Wyciśnij sok z ćwiartki granatu. Dodaj również ziarna granatu. Całość wymieszaj.
Oczyszczone i nacięte krewetki usmaż na delikatny różowy kolor na oliwie i oliwek. 
Sałatę wymieszaj z sosem winegret. Przełóż ją na talerz. Na około sałaty ułóż usmażone krewetki i delikatnie je posól. Na sałatę wyłóż ziarna granatu. Całość skrop oliwą oliwek, dodaj trochę pieprzu i posyp suszonymi kwiatami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz