niedziela, 29 stycznia 2012

Serowe racuszki z papryką


Serowe racuszki z papryką /Smacznego
Serowe racuszki z papryką
 
Składniki na 4 porcje:
  • 4 jajka
  • 250 g twarożku
  • 50 ml mleka
  • 125 g kaszy manny
  • sól
  • gałka muszkatołowa
  • po jednej zielonej, żółtej i czerwonej papryce
  • 1 cebula
  • 1,5 łyżki oleju
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 100 ml bulionu
  • pieprz
  • zioła do dekoracji

Przygotowanie:
Żółtka, wymieszać z twarożkiem, mlekiem i kaszą. Doprawić solą i gałką muszkatołową. Odstawić na 10 minut do napęcznienia. Na oleju podsmażyć najpierw pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie oprószyć ją słodką papryką, zalać bulionem. dodać pokrojone na kawałki papryki i dusić jeszcze 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Białka ubić na sztywną pianę i wmieszać do masy serowej. Z ciasta usmażyć na pozostałym oleju 12 racuchów. Podawać z papryką. Dekorować ziołami.
Czas przygotowania: 30 minut

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz