środa, 1 lutego 2012

Deser z mandarynkami, bakaliami i jogurtemłódź


Deser z mandarynkami, bakaliami i jogurtem 
Deser z mandarynkami, bakaliami i jogurtem - składniki
  • około 370 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 4 mandarynki
  • 2 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki grubo posiekanych migdałów
  • 2 łyżki sparzonych rodzynków
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 3 łyżki miodu
  • szczypta cynamonu
Deser z mandarynkami, bakaliami i jogurtem - sposób przygotowania
Jogurt mocno schłodź w lodówce. Orzechy i migdały zrumień na suchej patelni. Wymieszaj je z rodzynkami, miodem i szczyptą cynamonu. Mandarynki obierz i podziel na cząstki. W szklanych pucharkach układaj warstwami: cząstki mandarynek, na nich warstwę mocno schłodzonego jogurtu, następnie bakalie w miodzie i ponownie jogurt. Wierzch udekoruj kawałkiem mandarynki, posyp wiórkami kokosowymi i od razu podawaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz