środa, 15 lutego 2012

Krokiety ze szpinakiem a’la Justa

Krokiety ze szpinakiem a’la Justa


Składniki

dla 2 osób
  • 1 duży pęczek szpinaku,, 
  • żółty ser, 10 dag
  • czosnek, 2-3 ząbki
  • sol, 2 szczypty
  • świeżo mielony pieprz, szczypta
  • naleśniki, 5

Opis przygotowania

czas przygotowania: 
 
1. Szpinak dokładnie opłukać, odciąć łodyżki, odstawić do odsączenia.

2. Czosnek obrać drobniutko posiekać, lub przecisnąć przez praskę, ser zetrzeć na tarce o dużych otworach.

3. Na patelnię wylać odrobinę oliwy wrzucić szpinak, lekko podsmażyć, dodać czosnek i smażyć do całkowitego odparowania płynu.

4. Na naleśnikach układać cieniutką warstwę farszu, obok ułożyć starty ser, zawinąć i przesmażyć na patelni do zrumienienia.

5. Podawać z sosem czosnkowym.



P.S  Polecam. Sam robiłem. Dużo wcześniej niż ten przepis był publikowany.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz