sobota, 24 marca 2012

Twarożek



 
 
 

Twarożek - składniki

  • 250 g sera białego półtłustego
  • 2-3 łyżki śmietany 12 proc.
  • szczypiorek
  • pęczek rzodkiewek
  • zielony ogórek
  • pomidorki koktajlowe
  • kiełki (ulubione)
  • sól
  • pieprz

Twarożek - sposób przygotowania

Ser rozgnieć widelcem, dodaj śmietanę - tyle, aby konsystencja była kremowa, ale nie za rzadka. Jeśli twarożek ma być jedzony tylko na wytrawnie, możesz doprawić go solą. Ja tego nie robię, bo u mnie na koniec śniadania musi być kanapka z serem i dżemem. Dlatego osobno w miseczkach podaję wszystkie składniki, czyli posiekany szczypiorek, pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, kostki ogórka, pomidorki koktajlowe i kiełki - każdy sobie komponuje indywidualny twarożek.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz