sobota, 28 kwietnia 2012

Burger wołowy z grzybami





1 porcja

Składniki:

  • 200 g mielonej wołowiny (rostbefu)
  • 100 g startego sera ementaler
  • 1 bułka 
  • 120 g mieszanych grzybów leśnych
  • 1 cebulka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała gałązka rozmarynu
  • 2 łyżki oleju 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:


Oczyszczone i pokrojone grzyby przesmaż na oleju do miękkości z drobno posiekaną cebulą, czosnkiem i gałązką rozmarynu, dopraw solą i pieprzem. Mięso dopraw solą i pieprzem i uformuj burgera. Upiecz go z dwóch stron na średnio rozgrzanym grillu, aż się zrumieni.
Bułkę przekrój na pół, opiecz na grillu, następnie włóż do środka burgera, posyp startym serem, dodaj grzyby i podawaj.

źródło:  
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz