niedziela, 22 kwietnia 2012

Pikantne kotlety ziemniaczane



 
pikantne kotlety ziemniaczane
 
 

Składniki:

dla 4-6 osób
  • ziemniaki(ugotowane w mundurkach), 1 kg
  • mąka pszenna, 3-4 łyżki
  • mąka ziemniaczana, 2 łyżki
  • jajka, 3
  • strączek chili, 1 lub 2
  • czosnek, 3 ząbki
  • sól, 
  • bułka tarta, 
  • olej do smażenia, 
 

Opis przygotowania:

czas przygotowania: 
 
1. Ziemniaki obierz przeciśnij przez praskę. Czosnek, chili posiekaj dodaj do ziemniaków wraz z jednym jajkiem, mąką pszenną i ziemniaczaną, dokładnie wyrób.

2. Pozostałe jajka rozmąć. Z masy formuj kotleciki, zanurzaj je w jajkach i panieruj w bułce. Smaż na rozgrzanym oleju.

3. ZIOŁOWY DODATEK-kotleciki ziemniaczane serwuj z twarożkiem wymiesznym z dużą ilością szczypiorku, koperku i natki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz