poniedziałek, 30 kwietnia 2012

Sałatka z brokułów i sera feta


Sałatka z brokułów i sera feta

Sałatka z brokułów i sera feta - składniki

  • 1 spory brokuł
  • 1 opakowanie (200 g) sera feta
  • 4 łyżki płatków migdałowych
sos:
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sałatka z brokułów i sera feta - sposób przygotowania

Brokuła zblanszuj przez 3-4 min w osolonym wrzątku i wystudź. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni na złocisty kolor. Fetę pokrój w grubą kostkę. Przestudzonego brokuła podziel na różyczki i rozłóż na 4 talerzach. Na każdym ułóż kostki fety i posyp płatkami migdałowymi. Oliwę wymieszaj z miodem i sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem i polej każdą porcję sałatki.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz