niedziela, 13 maja 2012

Grahamki z serkiem, szynką i papryką



 Składniki:
  • 4 podłużne bułki grahamki
  • 1 pojemniczek naturalnego serka kremowego lub ricotty (100 g)
  • 4 plastry szynki wędzonej
  • 2 strąki dużej czerwonej papryki marynowanej w oleju (lub 8 płatków suszonych pomidorów w oliwie)
  • garść roszponki lub rzeżuchy
  • kilka listków bazylii
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz cayenne
Wykonanie: 

Paprykę lub pomidory osącz z zalewy. Zieleninę umyj i osusz. Serek kremowy lub ricottę rozetrzyj na gładką masę z odrobiną oliwnej zalewy i soku z cytryny. dopraw solą i pieprzem cayenne. Bułki przekrój na połówki, każdą posmaruj cienko serem. 
4 połówki obłóż szynką, kawałkami papryki lub pomidorów i posyp zieleniną, ewentualnie dopraw solą i pieprzem. Przykryj pozostałymi połówkami bułek.

Dla 4 osób, czas przygotowania 10 minut

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz