wtorek, 3 lipca 2012

Sernik na zimno z jagodami



PRZYGOTOWANIE: 20 MINUT
Składniki:

Konfitura: 

  • 100 g jagód,
  •  łyżka cukru.


Ciasto: 

  • 2 jajka, 
  • 30 g cukru, 
  • 40 g mąki pszennej. 


Masa sernikowa: 

  • 400 g tłustego, białego sera, 
  • 300 ml śmietany 36-proc., 
  • 1 torebka cukru waniliowego, 
  • 300 g cukru pudru, 
  • 400 g jagód, 
  • 4 żółtka, 
  • 10 g żelatyny.


Przepis:

Syrop klonowy podgrzej w rondlu, dodaj alkohol i jagody. Chwilę gotuj, aby odparować nadmiar wody. Gdy sos zgęstnieje, układaj lody na talerzykach, oblej gorącym sosem i udekoruj czekoladą oraz melisą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz