środa, 14 listopada 2012

Toskańska salatka chlebowa z przepiórczymi jajkami


Toskańska salatka chlebowa z przepiórczymi jajkami /Smacznego




Składniki:

  •  12 jaj przepiórczych
  • 375 g pomidorków koktajlowych
  • po 1 żółtej i czerwonej papryce
  • 200 g rukoli
  • 4 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • pół łyżeczki cukru
  • 30 g kaparów
  • 200 g chleba wiejskiego
  • 2 łyżki masła lub margaryny
 Przygotowanie:

Jajka gotować 4 minuty, przelać zimną wodą, obrać, poprzekrawać. Papryki wypestkować, pokroić na kawałki. Rukolę bardzo grubo pokroić. Octy wymieszać z olejem, doprawić solą, pieprzem, cukrem, dodać kapary. Składniki sałatki polać sosem, wymieszać odstawić na pół godziny. Chleb pokroić na wygodne do jedzenia kawałki i zrumienić je na maśle na złoty kolor, dodać do sałatki.

źródło: http://kobieta.interia.pl/kuchnia/kuchnie-swiata/news-najlepsze-przepisy-ze-slonecznej-toskanii,nId,623136,nPack,5

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz