piątek, 22 maja 2015

dorsz marynowany w maśle i czosnku z rozmarynem




dorsz marynowany w maśle i czosnku z rozmarynem

Dania główne


Składniki:

  • 1 filet z dorsza
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka rozmarynu/świeży będzie lepszy/ja dałam suszony
  • 1 łyżka masła
  • sól,pieprz
  • masło klarowane do smażenia




Przygotowanie:

Opłukany i obsuszony filet nacieramy marynatą tzn..masło .mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę czosnkiem,dodajemy rozmaryn ,sól ,pieprz wstawiamy na 1 minutę do mikrofali.smarujemy rybę i odstawiamy do lodówki na minimum 2 h..
Smażymy na gorącym maśle z obu stron po 3 minuty..



Podajemy z sosem jogurtowym/przepis podany oddzielnie /frytkami i surówką..

Zapewniam „niebo w gębie ”








  1. przepis na sos jogurtowy

Produkty:

1 jogurt naturalny
2 łyżki świeżego drobno skrojonego koperku
2 łyżki szczypiorku
sól.pieprz

Wykonanie:

Do pojemnika dajemy jogurt.koperek ,szczypiorek dokładnie mieszamy..
Podajemy do ryb..


źródło:  http://smaker.pl/przepis-dorsz-marynowany-w-masle-i-czosnku-z-rozmarynem,112687.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz