środa, 17 sierpnia 2016

Fasolka szparagowa z pesto


Dania główne

Składniki

  • 1 kg fasolki szparagowej
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki startego parmezanu
  • 3 łyżki orzechów pinii
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

 

  1. Fasolkę myjemy, usuwamy „końcówki”, gotujemy do miękkości w posłodzonej wodzie.
    W tym czasie przygotowujemy pesto.
    Czosnek, oliwę, orzechy i ser miksujemy na gładko, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Fasolkę odcedzamy, przekładamy do garnka i mieszamy z pesto.
    Podajemy do razu po przygotowaniu

źródło: http://smaker.pl/przepis-fasolka-szparagowa-z-pesto,119483,gregorhspeed.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz