czwartek, 25 sierpnia 2016

Sałatka warzywna z jajkiem i tuńczykiem

Sałatki

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 papryka czerwona
  • 2 marchewki
  • 2 jajka
  • 3 łyżki delikatnego majonezu
  • 1 łyżka musztardy stołowej
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

 
  1. Marchewki obieramy i gotujemy je lekko osolonej i posłodzonej wodzie, studzimy, a następnie kroimy w drobną kosteczkę. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i również drobno kroimy.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski i dodajemy do nich odsączonego i pokruszonego na kawałki tuńczyka. Do składników dodajemy także wymieszany z musztardą delikatny majonez. Wszystko dokładnie mieszamy oraz doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów
źródło: http://smaker.pl/przepis-salatka-warzywna-z-jajkiem-i-tunczykiem,117545,futka.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz