sobota, 13 sierpnia 2016

Surówka z selerem naciowym, sałatą, szczypiorem i rzodkiewką.

Sałatki

Składniki

  • 3 gałązki selera naciowego
  • 6 rzodkiewek
  • pęczek szczypioru
  • mała sałata lodowa
  • średni ogórek
  • 4 łyżki oliwy z pestek winogron
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • Pieprz ziołowy
  • Sól morska
  • czosnek granulowany
  • bazylia suszona

 
  1. Do szklanki wsypujemy 1 łyżeczkę bazylii suszonej, pół łyżeczki czosnku granulowanego, pół łyżeczki pieprzu ziołowego, 2 łyżki octu balsamicznego i pół łyżeczki soli morskiej. Mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy na 20 minut.
W między czasie myjemy wszystkie składniki do surówki, gałązki selera naciowego, rzodkiewki, ogórek, sałatę lodową i szczypior. Umyte składniki kroimy w drobną kostkę
Dodajemy oliwę wymieszaną z przyprawami i dobrze mieszamy wszystkie składniki. Odstawiamy surówkę na około godziny po to żeby wszystkie składniki połączyły się smakiem.
Gotowa surówka.

Smacznego!!!

źródło: http://smaker.pl/przepis-surowka-z-selerem-naciowym-salata-szczypiorem-i-rzodkiewka,117385,mariola2016.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz