niedziela, 21 sierpnia 2016

Wafle czekoladowe

Desery

Składniki

  • Wafle suche - 1 paczka
  • Margaryna lub masło - 1 szt.
  • Cukier - 1,5 szklanki
  • Mleko zwykłe - pół szklanki
  • Mleko pełne w proszku - 1/3 torebki
  • Kakao - 3 łyżki
  • Aromat do ciasta - 1 łyżeczka ( według uznania ale pasuje rumowy )

Przygotowanie

 
  1. Margarynę lub masło rozpuścić, dodać mleko zwykłe, cukier oraz kakao. Zagotować do połączenia składników - mieszając aby się nie przypaliło. Wystudzić. Następnie wlać do miski i zmiksować dodając mleko w proszku i dowolny aromat. np. rumowy. Gotową masą przekładać wafle. Wafle należy kroić na drugi dzień.
źródło:  http://smaker.pl/przepis-wafle-czekoladowe,117475,mcdusia.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz