poniedziałek, 22 sierpnia 2016

Zupa ogórkowa z ziemniakami

Zupy

Składniki

  • 2 l bulionu mięsnego
  • 1 szklanka wody z kiszonych ogórków
  • 300 g ogórków kiszonych
  • 1 marchewka
  • 100 ml śmietany 30 %
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 5-6 dużych ziemniaków
  • sól, pieprz

Przygotowanie

 
  1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujmy w osolonym wrzątku do miękkości i odcedzamy. Ogórki i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Bulion zagotowujemy. Dolewamy wodę z ogórków, dodajemy ogórki i marchewkę i gotujemy ok. 20 minut. Następnie dodajemy zahartowaną śmietanę, wrzucamy ziemniaki, koperek i doprawiamy do smaku. Całość zagotowujemy. Smacznego :
źródło: http://smaker.pl/przepis-zupa-ogorkowa-z-ziemniakami,117483,dagita.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz