niedziela, 4 września 2016

Boczek pieczony

Przekąski

Składniki

  • 1,5 kg surowego boczku
  • 1 cebula
  • 6 ząbków czosnku
  • przyprawa do mięs Knorr
  • majeranek
  • czosnek granulowany
  • sól,pieprz

Przygotowanie

 
  1. Boczek ponakłuwać nożem i powkładać połówki ząbków czosnku.Natrzeć solą,pieprzem,przyprawą do mięs,czosnkiem granulowanym oraz majerankiem. Na wierzch poukładać półplasterki cebuli.Odstawić do lodówki na noc.
  1. Boczek włożyć do naczynia żaroodpornego,podlać szklanką wody.Piec ok.1,5godz w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni.Pod koniec pieczenia naczynie można otworzyć żeby boczek ładnie się przyrumienił.
źródło: http://smaker.pl/przepis-boczek-pieczony,117647,marika86.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz