poniedziałek, 21 listopada 2016

Drobiowy pasztet

Śniadania

Składniki

  • 1,2 kg udek z kurczaka
  • 30 dag wątróbki z kurczaka
  • 50 dag piersi z kurczaka
  • 3 marchwie
  • 2 pietruszki
  • 3 litry bulionu warzywnego
  • 1 czerstwa bułka
  • sól,pieprz

Przygotowanie

 
Do bulionu warzywnego dodajemy obrane marchewki i pietruszki, wkładamy też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok 45 minut, po tym czasie dokładamy jeszcze wątróbki drobiowe, gotujemy razem jeszcze ok 20 minut..
Po tym czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po ostudzeniu obieramy udka od kości. Bułkę moczymy w rosole, odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso,bułkę i warzywa. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowaliśmy mięso i warzywa.
Przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp 170 st ok godziny. W piekarniku ustawiamy naczynko z wodą, dzięki temu pasztet nie będzie suchy.
źródło: http://smaker.pl/przepis-drobiowy-pasztet,119142,tasty-and-fit.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz