niedziela, 11 grudnia 2016

Kotlety mielone ze śmietaną

Dania główne

Składniki

  • 400 g łopatki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 bułka (kajzerka)
  • 1 jajko
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • smalec
  • sól, pieprz

Przygotowanie

 
Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy.

Łopatkę mielimy, dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę, jajko i śmietanę. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym smalcu.
źródło: http://smaker.pl/przepis-kotlety-mielone-ze-smietana,119460,gregorhspeed.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz