wtorek, 24 stycznia 2017

Batoniki kokosowe

Desery

Składniki

  • 1/2 szkl mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 1 szklanka wiórek kokosowych

Przygotowanie

 
Wiórki, mleko kokosowe i miód wkładamy do miski. Mieszamy, odstawiamy na chwilę by kokos wchłonął płyn.

Formujemy batoniki i układamy je na talerzu. Polewamy czekoladą gorzką (rozpuszczoną w kąpieli wodnej 1 tabliczką czekolady gorzkiej).

Wkładamy batoniki na 30 minut do lodówki.

Po 30 minutach wyjmujemy je i obracamy na drugą stronę, by pokryć spód czekoladą gorzką rozpuszczoną w kąpieli wodnej (1/2 tabliczki czekolady gorzkiej).

Wkładamy na kolejne 30 minut do lodówki.
źródło: http://smaker.pl/przepis-batoniki-kokosowe,122941,mojaqchnia.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz