sobota, 7 stycznia 2017

Fusilli z boczkiem i kozim serem


Składniki

  • 300 g makaronu fusilli
  • 150 g parzonego boczku
  • 1 kalarepka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 50 g twardego sera koziego
  • szczypiorek
  • sól, pieprz

Przygotowanie

 
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.

W tym samym czasie:

Boczek kroimy w kostkę smażymy na średnim ogniu na rozgrzanym oleju, na rumiano. Następnie dodajemy posiekaną cebulę, startą na dużych oczkach kalarepę, smażymy ok. 5 min.

Ser kroimy w kostkę.

Szczypiorek siekamy.

Makaron dodajemy do boczku, smażymy chwilę razem, cały czas mieszając. Zestawiamy z ognia, dodajemy szczypiorek i ser. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy od razu po przygotowaniu.
źródło: http://smaker.pl/przepis-fusilli-z-boczkiem-i-kozim-serem,119946,gregorhspeed.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz