wtorek, 24 stycznia 2017

Kasza gryczana z warzywami i fetą

Dania główne

Składniki

  • 40 g kaszy gryczanej
  • 100 g cukinii
  • 100 g czerwonej papryki
  • 70 g sera feta
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól

Przygotowanie

 
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.Cukinię kroimy w półplasterki, paprykę w kostkę i grillujemy na patelni grillowej na łyżce oliwy (lekko solimy cukinię). Fetę kroimy w kosteczkę. Odcedzamy kaszę i gorącą mieszamy z warzywami, przyprawami i serem. Smacznego :) 

Przepis na 1 porcję obiadową - 440 kcal 
Doskonale smakuje też w formie sałatki na zimno
źródło: http://smaker.pl/przepis-kasza-gryczana-z-warzywami-i-feta,120224,mimiwiki.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz