piątek, 27 stycznia 2017

Krewetki w sosie sojowym

Przekąski

Składniki

  • Krewetki tygrysie mrożone 250 g.
  • Sos sojowy 10 łyżek
  • Czosnek 4 ząbki
  • Pieprz
  • Cukier 1 łyżeczka
  • Olej rzepakowy 1 łyżka
  • Masło 2 łyżki
  • Koperek

Przygotowanie

 
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.

W miseczce wymieszać sos sojowy, czosnek i cukier. Każdą krewetkę (zamrożoną) dokładnie zamarynować sosem z każdej strony.
Na rozpuszczonym maśle (można dodać trochę oleju) smażyć krewetki na dużym ogniu z każdej strony przez ok. 3 min.
Gotowe krewetki warto posypać posiekanym świeżym koperkiem.
źródło: http://smaker.pl/przepis-krewetki-w-sosie-sojowym,120269,pelen-brzuszek.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz