środa, 4 stycznia 2017

Pierogi z kapustą

.

Składniki

  • świeża biała kapusta 1 główka
  • cebula 2
  • sól,pieprz do smaku
  • sok z cytryny 3 łyżki
  • koperek
  • boczek wędzony kilka plasterków

Przygotowanie

 
główkę kapusty pokroić w gruba kostkę i ugotować,wystudzić i zemleć lub drobniutko posiekać
jedna cebulę drobno pokroić,lekko podsmażyć, dodać poza kapustę i jeszcze smażyć kilka minut,do kapusty dodać posiekany koperek prawcsola i pieprzem,dodać sok z cytryny,wymieszać
zagnieść ciasto na pierogi,cienko rozwałkować, wycinać kółka, nakładać farsz,dokładnie zlepić i ugotować,druga cebule i boczek pokroić,
usmażyć i wyłożyć na pierożki, można podać  polane masłem
źródło: http://smaker.pl/przepis-pierogi-z-kapusta,119893,jagoda50.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz