sobota, 14 stycznia 2017

Dania główne


Składniki

  • Żeberka około 1,5kg
  • Czosnek 5 ząbków
  • Curry 1 łyżka
  • Kminek 1 łyżka
  • Cebula 3 szt.
  • Pieprz sól
  • Piwo z puszki
  • Smalec 1 łyżka.

Przygotowanie

 
Żeberka,umyć i poporcjować .Dać do naczynia żaroodpornego zaprawić przyprawami i czosnkiem.Zostawić na 2 godz.
Po tym czasie zalać piwem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st.
Piec w 1,5 godz.obracając je co jakiś czas. Osobno usmażyć cebulę na rumiano,pod koniec pieczenia żeberek dodać cebulę zamieszać i podpiec 10 min.
Podawać z pieczywem lub ziemniakami.
źródło: http://smaker.pl/przepis-zeberka-w-piwie,120117,docherro.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz