wtorek, 21 lutego 2017

Kieszonki z duszonymi pieczarkami

Przekąski

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 40 dag pieczarek
  • pieprz
  • Sól
  • białko jaja kurzego
  • suszony majeranek do posypania
  • Olej rzepakowy

Przygotowanie

 
Pieczarki oczyszczamy i dość drobno kroimy.
Wrzucamy na rozgrzaną patelnie z dodatkiem oleju rzepakowego.
Dusimy aż pieczarki odparują nadmiar wody.
Solimy i doprawiamy pieprzem.
Następnie zostawiamy do ostygnięcia.

Ciasto kroimy na równe kwadraty. Nakładamy pieczarki i zlepiamy rogami na przemian.

Smarujemy białkiem i posypujemy suszonym majerankiem.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika temp. 180 C na ok 20-25 min.
źródło: http://smaker.pl/przepis-kieszonki-z-duszonymi-pieczarkami,120693,bellapi.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz