wtorek, 21 lutego 2017

Parówki w śpiworkach

Przekąski

Składniki

  • 10 parówek ( najlepiej z szynki o wysokiej zawartości mięska)
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • Ketchup
  • białko jaja kurzego ( do posmarowania ciasta )
  • suszone oregano ( do posypania ciasta )

Przygotowanie

 
Ciasto kroimy na dziesięć równych prostokątów.
Smarujemy niewielką ilością ketchupu.
W tak przygotowane ciasto zawijamy parówki.
Nacinamy ciasto z wierzchu, smarujemy rozkłóconym białkiem i posypujemy niewielką ilością oregano.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180C i pieczemy ok. 20-25min.
Pod koniec można włączyć termoobieg wtedy z wierzchu są złociste i chrupiące.
Z pewnością przypadną do gustu przede wszystkim dzieciom.
źródło:  http://smaker.pl/przepis-parowki-w-spiworkach,120692,bellapi.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz