czwartek, 16 lutego 2017

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Sałatki

Składniki

  • pół kapusty pekińskiej
  • pół puszki kukurydzy
  • kawałek pora
  • pół czerwonej papryki
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz

Przygotowanie

 
Kapustę pekińską myjemy, osuszamy i szatkujemy. Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Pora kroimy w pół księżyce. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Składniki sosu mieszamy ze sobą i polewamy warzywa. Następnie mieszamy. Doprawiamy według gustu. Podajemy do drugiego dania lub jako osobna przekąska.
źródło: http://smaker.pl/przepis-surowka-z-kapusty-pekinskiej-z-kukurydza,120616,aniak35.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz