poniedziałek, 27 marca 2017

Ciasto na pizzę bez wyrastania / bez rośnięcia - najszybsze, najlepsze

Przekąski

Składniki

  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanka ciepłego mleka
  • 25 g świeżych drożdży
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczka soli

Przygotowanie

 
Mąkę mieszamy w misce z cukrem i solą, dodajemy olej. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym (nie gorącym!) mleku. Wlewamy do miski. Wyrabiamy do uzyskania gładkiego ciasta
Ciasto wałkujemy i przekładamy na blaszkę z wyposażenia piekarnika nasmarowaną olejem lub formujemy kształt klasycznej pizzy zawijając brzegi.
Na ciasto układamy ulubione składniki. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez około 15 minut.
źródło: https://smaker.pl/przepis-ciasto-na-pizze-bez-wyrastania-bez-rosniecia-najszybsze-najlepsze,124404,szefowa-kuchni.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz