piątek, 14 kwietnia 2017

Biała kiełbasa zapiekana z śliwkami

Dania główne

Składniki


Przygotowanie

Obrane z łupin cebule pokrój w cienkie piórka. Wymieszaj w misce razem ze suszonymi śliwkami. Do naczynia (uprzednio wysmarowanego tłuszczem) wyłóż połowę cebuli i śliwek. Posyp tymiankiem i majerankiem (po 1 łyżeczce). Posyp solą i pieprzem. Kiełbasę wypłucz w zimnej wodzie, nakłój z każdej strony widelcem. Wyłóż na cebulę. Przełóż do formy. Przykryj resztą składników. Ponownie posyp przyprawami. Na wierzch wyłóż pokrojony w cienkie paski boczek. Piecz przez pół godziny w 180 stopniach C.
źródło: https://smaker.pl/przepis-biala-kielbasa-zapiekana-z-sliwkami,125385,pobitegarybarbary.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz