środa, 5 kwietnia 2017

Jajka faszerowane chrzanem z imbirem

Przekąski

Składniki

  • 10 ugotowanych jajek
  • 3 łyżki chrzanu
  • szczypta imbiru
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypta posiekanego rozmarynu
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu ziołowego

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Następnie dobrze studzimy w zimnej wodzie, obieramy ze skorupek. Każde jajko kroimy na połówkę, żółtka wyciągamy i odkładamy do wyższego pojemnika. Następnie dodajemy do niego chrzan, majonez, posiekany drobno świeży rozmaryn, szczyptę soli oraz pieprzu, całość blendujemy. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego, nakładamy na białka jajek.
źródło: https://smaker.pl/przepis-jajka-faszerowane-chrzanem-z-imbirem,124876,poprostupycha.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz