sobota, 8 kwietnia 2017

Moje galaretki.

Przekąski

Składniki

  • 2 nóżki z kurczaka
  • 1 opakowanie żelatyny
  • włoszczyzna
  • groszek konserwowy
  • 1 mała czerwona papryka
  • 2 łyżki świeżego koperku
  • sól, pieprz
  • 2,5 l wody

Przygotowanie

 
Nóżki z kurczaka dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, dodajemy włoszczyznę, solimy, zalewamy wodą i gotujemy tak jak rosół ( na małym ogniu). Uzupełniamy wodę w trakcie gotowania.
Gdy mięso będzie miękkie , przecedzamy bulion. W gorącym bulionie rozpuszczamy żelatynę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na dnie małych salaterek ( można też użyć innych pojemników ) układamy koperek, groszek, drobno pokrojoną paprykę, pokrojoną marchewkę z rosołu i drobno pokrojone mięso. Tak przygotowane zalewamy bulionem i odstawiamy do stężenia galaretek. 
 
źródło: https://smaker.pl/przepis-moje-galaretki,124586,danutast1.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz