sobota, 8 kwietnia 2017

Nadziewane jajka wielkanocne

Przekąski

Składniki

  • 4 jajka (można więcej)
  • kilka gałązek świeżego koperku
  • 1 łyżka musztardy łagodnej
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • sól i pieprz
  • mielona ostra papryka (może być wędzona)
  • szczypiorek do dekoracji
  • 2 łyżki majonezu

Przygotowanie

 
Jajka gotujemy na twardo. Po obraniu ze skorupek i ostudzeniu przekrawamy na połówki i wyjmujemy żółtka do miseczki.
Żółtka następnie rozdrabniamy łyżką, dodajemy kolejno majonez, chrzan, musztardę i drobno posiekany koperek. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Połówki jajek napełniamy przygotowaną masą. Pozostawiamy w lodówce do chłodzenia ok. 30 minut. Dekorujemy mieloną papryką słodką i szczypiorkiem.
ŹRÓDŁO: https://smaker.pl/przepis-nadziewane-jajka-wielkanocne,125000,codziennik-kulinarny.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz