czwartek, 25 maja 2017

Kasza gryczana z zielonymi warzywami

Kasza gryczana z zielonymi warzywami

Składniki

100 gram kaszy gryczanej
1 różyczka brokuła
2 małe cukinie
1 cebula
Pół puszki groszku zielonego
Olej kokosowy do smażenia
Sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Kasza gryczana z zielonymi warzywami
  • 1. Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Brokule dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy w osolonej wodzie przez 2-3 minuty, odcedzamy. Cukinię myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, cebule obieramy , kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy niewielka ilość oleju kokosowego, dodajemy cukinię i cebulę, lekko podsmażamy. Dodajemy ugotowanego brokuła, odcedzany z zalewy groszek zielony oraz kaszę gryczaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy i przez chwile jeszcze smażmy.
źródło: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kasza-gryczana-z-zielonymi-warzywami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz