czwartek, 18 maja 2017

Penne w sosie gorgonzola z bazylią

Dania główne

Składniki

  • makaron penne
  • garść listków świeżej bazylii
  • SOS:
  • 100 g miękkiej Gorgonzoli
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • szczypta soli
  • świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

 
Makaron penne gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Gorgonzolę i śmietanę podgrzewamy w rondelku do momentu połączenia obu składników. Sos doprawiamy szczyptą soli i świeżo zmielonym pieprzem, a następnie mieszamy z ugotowanym makaronem i posiekanymi listkami bazylii. 

1,2,3 i gotowe! :) Obiad błyskawica

źródło: https://smaker.pl/przepis-penne-w-sosie-gorgonzola-z-bazylia,121870,futka.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz