czwartek, 25 maja 2017

Pieczyste drobiowo-wołowe z warzywami.

Pieczyste drobiowo-wołowe z warzywami.

Składniki

  • Mięso wołowe z rosołu 40-50 dkg
  • mięso drobiowe z rosołu 30-40 dkg
  • Jajka 3 szt
  • bułka kajzerka 1 szt.
  • ogórki konserwowe 4-5 szt.średnie
  • Papryka czerwona mała
  • por średni cały
  • pieprz i sól

Przygotowanie

 
Mięsa zmielić wraz z namoczoną i odciśniętą bułką.
Por,ogórki i paprykę pokroić w kostkę,dodać do mięsa.
Żółtka oddzielić od białek,dodać do mięsnej masy.
Pianę ubić.Mięso wyrobić najlepiej ręką doprawić do smaku,na końcu dodać pianę i delikatnie wymieszać.
Foremkę keksówkę posmarować tłuszczem i posypać tartą bułką.
Piec około 50min w 190st.góra dół.
Lekko przestudzone wyjąć na tackę.

źródło: https://smaker.pl/przepis-pieczyste-drobiowo-wolowe-z-warzywami,122117,docherro.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz