wtorek, 6 marca 2018

Francuska strucla z białą kiełbasą

Francuska strucla z białą kiełbasą

Składniki

  • Opakowanie ciasta francuskiego
  • 3 cebule
  • 5 białych kiełbas
  • 1 jajko do smarowania
  • olej do smażenia
  • 1/2 szklanki piwa (nie musi być), jednak polecam.
  • majeranek 1 łyżka, świeży rozmaryn
  • pieprz czosnkowy i czarny po 1/3 łyżeczki, papryka czerwona słodka 1 łyżeczka
  • koperek suszony i duża łyżka, sól do smaku
 

Przygotowanie

 
Kiełbaski obrać z błonki, pokroić w półksiężyce. Cebule również obrać i pokroić w piórka.
Kiełbaski smażymy z cebulą na oleju. Dodajemy wszystkie przyprawy.
Smażymy do miękkości, następnie odstawiamy aby ostygło.

Ciasto francuskie kroimy wzdłuż. Jedną część nacinamy. Brzegi jednego nie pociętego kawałka, smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Nakładamy farsz i przykrywamy pociętym kawałkiem ciasta.
Wierzch smarujemy jajkiem.

Pieczemy ok. 20 minut w 180*C
 
źródło: https://smaker.pl/przepis-francuska-strucla-z-biala-kielbasa,159369,ciacho50.html
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz