czwartek, 15 marca 2018

sałatka wielkanocna z ryżem i tuńczykiem

sałatka wielkanocna z ryżem i tuńczykiem

Składniki

  • 2 woreczki ryżu - najlepiej brązowy lub paraboiled
  • 1 większy zielony ogórek
  • papryka - czerwona lub żółta
  • 1 puszka kukurydzy, 2-3 ogórki kiszone
  • tuńczyk w puszce - w oleju lub wodzie
  • pęczek zielonej pietruszki
  • sól, pieprz, majonez, jogurt naturalny
 

Przygotowanie

 
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Ogórki kroimy w kosteczkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w kosteczkę, Pietruszkę siekamy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do miski, doprawiamy, dodajemy majonez i jogurt, mieszamy. (Jogurt można pominąć i dodać tylko majonez)
źródło: https://smaker.pl/przepis-salatka-wielkanocna-z-ryzem-i-tunczykiem,159483,tasty-and-fit.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz