Łatwe 45 min. 4 os.
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 sztuka
4 ziarna
3 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę pokrój na małe kawałki około 4-5 dag i rozbij lekko tłuczkiem.
Krok 2
Mięso oprósz mąką i obsmaż na patelni. Po chwili dodaj pokrojoną w piórka cebulę.
Krok 3
Gdy wszystkie składniki zrobią się lekko rumiane, wlej 700 ml wody, dodaj kminek, liść laurowy, ziele angielskie i duś około 20-30 minut, mieszając od czasu do czasu, aż mięso zmięknie.
Krok 4
Przygotuj sos Knorr, łącząc go ze 100 ml zimnej wody.
Krok 5
Wlej sos do mięsa i dodaj chrzan. Całość duś jeszcze 10 minut. Taka potrawa doskonale smakuje np. z purée ziemniaczanym.
źródło: https://www.przepisy.pl/przepis/bitki-po-polsku-z-chrzanem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz