Kotlety ruskie z koperkiem - Obżarciuch
Składniki:
Kotlety ruskie z koperkiem to znakomita alternatywa dla pierogów ruskich i super pomysł na bezmięsny obiad
Składniki:
- około 2 kg ziemniaków
- 500 g sera białego
- 1 jajko
- 2 cebule
- pęczek koperku
- opcjonalnie 3 - 4 łyżki mąki (zależy od rodzaju użytych ziemniaków)
- sól
- pieprz
- bułka tarta
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości i studzimy. Ziemniaki dusimy lub przeciskamy przez praskę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Do zimnych ziemniaków dodajemy ser biały, cebulę, jajko, posiekany koperek i mieszamy. Masę ziemniaczaną doprawiamy solą i pieprzem.
Formujemy kotlety, obtaczamy bułce tartej oraz smażymy na rumiano. Kotlety podajemy same lub z ulubionym sosem i surówką
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz