piątek, 29 czerwca 2018

Racuchy na kefirze, z jabłkami

Znalezione obrazy dla zapytania RACUCHY NA KEFIRZE, Z JABŁKAMI

Składniki

  • jajka / 2 szt.
  • cukier / ¼ szklanki
  • cukier puder / do posypania
  • mąka pszenna / 2 szklanki
  • soda oczyszczona / ½ łyżeczki
  • olej lub oliwa z oliwek / do smażenia
  • kefir / 500 ml
  • sól / szczypta
  • jabłka / wg uznania
Połącz kefir z jajkami, dodaj sodę, cukier i sól, wymieszaj. Stopniowo dodawaj mąkę. Nakładaj porcje ciasta na rozgrzany olej, obkładaj plasterkami jabłka. Smaż z obu stron.


źródło: http://www.styl.pl/kuchnia/news-racuchy-na-kefirze-z-jablkami,nId,1916216#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz