niedziela, 24 czerwca 2018

Pasta z pieczonego pstrąga tęczowego

Pasta z pieczonego pstrąga tęczowego

Składniki

  • 1 upieczony pstrąg tęczowy
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • 1 gałązka świeżego koperku
  • 1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego, jeśli wolicie wersję fit
 

Przygotowanie

 
Kawałki ryby oddzielamy od skóry i ości. Wlewamy olej rzepakowy i rozdrabniamy dokładnie widelcem. Cebulę i jajko kroimy w drobną kostkę, a koperek siekamy. Dodajemy do ryby i mieszamy. 

Na koniec dodajemy majonez lub jogurt naturalny i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. 

Niewykorzystaną pastę przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.
źródło: https://smaker.pl/przepis-pasta-z-pieczonego-pstraga-teczowego,163165,jolao.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz