niedziela, 24 czerwca 2018

PLACKI CUKINIOWE

Usmażone na złoty kolor /123RF/PICSEL

Składniki

  • 30 dag cukinii,
  • 1 łyżka posiekanej mięty,
  • 1 jajko,
  • 3 łyżki bułki tartej,
  • 1 cebula,
  • 3 łyżki startego żółtego sera,
  • sól, pieprz,
  • olej,
  • 3 pomidory,
  • 2 łyżki czarnych oliwek,
  • po łyżce octu i oliwy,
  • kilka liści sałaty.
Cukinię zetrzeć, posolić, odstawić, aby puściła sok. Pomidory pokroić na cząstki, cebulę w talarki, wymieszać z oliwkami. Doprawić oliwą i octem oraz solą i pieprzem. Cukinię odcisnąć, wymieszać z jajkiem, bułką tartą, miętą i żółtym serem. Doprawić solą i pieprzem. Formować placki, smażyć. Podawać na liściach sałaty, z pomidorami, cebulką i oliwkami. 


źródło: http://mamdziecko.interia.pl/kuchnia/news-placki-cukiniowe,nId,2595447#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz