niedziela, 2 czerwca 2013

Wielowarzywne curry

Dania główne
Doskonały obiad!

Składniki

  • karkówka
  • cebula
  • pieczarki
  • groszek konserwowy
  • koncentrat pomidorowy
1-2 os.> 60 minłatweprzystępne

Przygotowanie

  1. Kilogram karkówki pokroiłam w kostkę. Wrzuciłam do rondla na gorący olej rzepakowy. Smażyłam 2-3 minuty. Po tym czasie dodałam dużą posiekaną cebulę. Podsmażyłam do zeszklenia cebuli i dodałam pół kilograma pieczarek pokrojonych w plasterki. Przykryłam rondel pokrywką i dusiłam do miękkości mięsa, co jakiś czas podlewając wodą. Na koniec dodałam 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego i puszkę groszku konserwowego. Osoliłam i opieprzyłam do smaku. Zagęściłam mąką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz