wtorek, 2 lipca 2013

Kotleciki z kalafiora - Przepis - Smaker.pl - przepisy kulinarne na Dania główne

Kotleciki z kalafiora - Przepis - Smaker.pl - przepisy kulinarne na Dania główne



Kalafior w odmiennej wersji niż tradycyjne panierowane różyczki, doskonała propozycja na bezmięsny obiad...

Składniki

  • Kalafior
  • 1 cebula, koper
  • 2 jajka + 2 ugotowane na twardo
  • 4-5 łyżek bułki tartej
  • sól, pieprz - do smaku
  • Do panierowania:
  • bułka tarta
3-4 os.60 minłatwetanie

Przygotowanie

  1. Kalafior ugotować w osolonej wodzie na pół twardo.
    Następnie rozgnieść na drobne kawałki tłuczkiem do ziemniaków.
    Dodać przesmażoną na złoty kolor cebulkę, 2 jajka surowe, oraz 2 jajka wcześniej ugotowane na twardo (należy pokroić je w kostkę) koperek, sól i pieprz do smaku.
    Wszystko razem dobrze wymieszać
  2.  
    Formować kotleciki oraz panierować w bułce ta

    Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz