niedziela, 4 maja 2014

Majowa botwinka z jajkiem

Majowa botwinka z jajkiem - Dziecko w INTERIA.PL - ciąża, poród, wychowanie dzieci



Zupa botwinkowa jest sycąca i smakuje wyśmienicie. /©123RF/PICSEL


Składniki:



  • pęczek młodej botwiny
  • włoszczyzna
  • 2 jajka na twardo
  • 4 ziemniaki
  • sól
  • pieprz
  • ocet winny
  • słodka śmietanka
  • czosnek
  • koperek
  • 1/3 puszki drobnej białej fasoli


Sposób przygotowania:

Ugotować włoszczyznę z pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Dodać 1 łyżeczkę octu winnego. Gdy ziemniaki są prawie miękkie, dodać pokrojoną botwinkę. Gotować razem. Do zupy dodać osączoną fasolę, posiekane jajka, dodać słodką śmietankę. Zupę posypać dużą ilością posiekanego koperku


źródło:    Czytaj więcej na http://mamdziecko.interia.pl/kuchnia-dla-malucha/dieta-bezglutenowa/news-majowa-botwinka-z-jajkiem,nId,1417239#utm_source=sg&utm_medium=referral&utm_campaign=recipes?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz