Majowa botwinka z jajkiem - Dziecko w INTERIA.PL - ciąża, poród, wychowanie dzieci
źródło: Czytaj więcej na http://mamdziecko.interia.pl/kuchnia-dla-malucha/dieta-bezglutenowa/news-majowa-botwinka-z-jajkiem,nId,1417239#utm_source=sg&utm_medium=referral&utm_campaign=recipes?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Składniki:
- pęczek młodej botwiny
- włoszczyzna
- 2 jajka na twardo
- 4 ziemniaki
- sól
- pieprz
- ocet winny
- słodka śmietanka
- czosnek
- koperek
- 1/3 puszki drobnej białej fasoli
Sposób przygotowania:
Ugotować włoszczyznę z pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Dodać 1 łyżeczkę octu winnego. Gdy ziemniaki są prawie miękkie, dodać pokrojoną botwinkę. Gotować razem. Do zupy dodać osączoną fasolę, posiekane jajka, dodać słodką śmietankę. Zupę posypać dużą ilością posiekanego koperku
źródło: Czytaj więcej na http://mamdziecko.interia.pl/kuchnia-dla-malucha/dieta-bezglutenowa/news-majowa-botwinka-z-jajkiem,nId,1417239#utm_source=sg&utm_medium=referral&utm_campaign=recipes?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz