Są dobrym pomysłem na imprezową, świąteczną lub sylwestrową przystawkę. Muszle można podać tak, jak na zdjęciu w towarzystwie sałaty lub posypać mozzarellą i zapiec tuż przed przyjściem gości.
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: |
4
|
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
Składniki
Przepis
Ugotuj muszle, w zależności od producenta, u mnie 10 minut. Pokrój drobno cebulę, podsmaż. Dorzuć pokrojone w kostkę pieczarki i poczekaj, aż cała woda odparuje. Dopraw solą i pieprzem. Do gorących pieczarek dosyp mozzarellę (pokrojoną w w drobną kostkę lub startą) i połącz z pieczarkami. Napełnij muszle. Podaj.
Jeśli chcesz podać je późnej, na ciepło, to połóż napełnione muszle w foremce. Posyp każdą muszlę mozzarellą i zapiecz w 180 stopniach przez 10 minut lub, aż ser się rozpuści.
źródło: https://kuchnia.wp.pl/makaronowe-muszle-z-pieczarkami-6454862297228929c
źródło: https://kuchnia.wp.pl/makaronowe-muszle-z-pieczarkami-6454862297228929c
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz