środa, 11 grudnia 2019

Makaronowe muszle z pieczarkami

 Są dobrym pomysłem na imprezową, świąteczną lub sylwestrową przystawkę. Muszle można podać tak, jak na zdjęciu w towarzystwie sałaty lub posypać mozzarellą i zapiec tuż przed przyjściem gości.
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:
4
Rodzaj diety:
Okazja:

Makaronowe muszle z pieczarkami
Składniki
  • 300 g dużych muszli makaronowych
  • 500 g pieczarek
  • cebula
  • sól i pieprz
  • łyżka oleju
  • 100 g mozzarelli + 50 g jeśli chcesz je zapiec
Przepis

Ugotuj muszle, w zależności od producenta, u mnie 10 minut. Pokrój drobno cebulę, podsmaż. Dorzuć pokrojone w kostkę pieczarki i poczekaj, aż cała woda odparuje. Dopraw solą i pieprzem. Do gorących pieczarek dosyp mozzarellę (pokrojoną w w drobną kostkę lub startą) i połącz z pieczarkami. Napełnij muszle. Podaj.
Jeśli chcesz podać je późnej, na ciepło, to połóż napełnione muszle w foremce. Posyp każdą muszlę mozzarellą i zapiecz w 180 stopniach przez 10 minut lub, aż ser się rozpuści. 

źródło: https://kuchnia.wp.pl/makaronowe-muszle-z-pieczarkami-6454862297228929c

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz