niedziela, 3 lutego 2019

Chińska zupa cytrynowa

  • Łatwe

Chińska zupa cytrynowa

Składniki

  • pierś z kurczaka
    100 g
  • Rosół z kury Knorr
    2 szt.
  • małe krewetki baby
    100 g
  • makaron ryżowy
    100 g
  • woda
    0,5 l
  • trawa cytrynowa
    1 szt.
  • liście limonki
    2 szt.
  • świeży imbir
    20 g
  • papryczka chili
    1 szt.
  • grzyby Mun
    20 g
  • sos sojowy
    20 ml
  • szczypiorek
    1 pęczek
  • świeża kolendra
    1 pęczek

Przygotowanie

    •  
      Chińska zupa cytrynowa – krok 1
      Krok 1
      Grzyby Mun i makaron ryżowy zalewamy wrzącą wodą. Zostawiamy na 5 minut.
    •  
      Chińska zupa cytrynowa – krok 2
      Krok 2
      Do 0,5 litra wody dodajemy 2 kostki Rosołu z kury Knorr, pokrojony imbir z listkiem cytrynowym, drobno posiekaną papryczkę chili oraz trawę cytrynową. Całość gotujemy na wolnym ogniu ok. 10 minut. Do wywaru dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Gotujemy 5 minut.
    •  
      Chińska zupa cytrynowa – krok 3
      Krok 3
      Dodajemy krewetki oraz grzyby i makaron. Dodajemy posiekany w słupki szczypiorek, kolendrę oraz sos sojowy.
       
źródło: https://www.przepisy.pl/przepis/chinska-zupa-cytrynowa-1
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz