- 30 minut
- Łatwe
- 6 osób
Składniki
- pierś z kurczaka100 g
- Rosół z kury Knorr2 szt.
- małe krewetki baby100 g
- makaron ryżowy100 g
- woda0,5 l
- trawa cytrynowa1 szt.
- liście limonki2 szt.
- świeży imbir20 g
- papryczka chili1 szt.
- grzyby Mun20 g
- sos sojowy20 ml
- szczypiorek1 pęczek
- świeża kolendra1 pęczek
Przygotowanie
- Krok 1Grzyby Mun i makaron ryżowy zalewamy wrzącą wodą. Zostawiamy na 5 minut.
- Krok 2Do 0,5 litra wody dodajemy 2 kostki Rosołu z kury Knorr, pokrojony imbir z listkiem cytrynowym, drobno posiekaną papryczkę chili oraz trawę cytrynową. Całość gotujemy na wolnym ogniu ok. 10 minut. Do wywaru dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Gotujemy 5 minut.
- Krok 3Dodajemy krewetki oraz grzyby i makaron. Dodajemy posiekany w słupki szczypiorek, kolendrę oraz sos sojowy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz